e-ISSN: 2148-0842
Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Bülteni
TND-SPSCG
Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Bülteni

Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Bülteni

2022, Sayı 96, No, 3     (Sayfalar: 030-033)

Anterior Servikal Diskektomi: Endikasyonları ve Cerrahi Anatomi

Serdar Ercan 1

1 Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Eskişehir Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Eskişehir

Görüntüleme: 401
 - 
İndirme : 154

Bu makale, anterior servikal diskektomi prosedürünün endikasyonları ve cerrahi anatomisi hakkında bilgi sunmaktadır. Bu prosedür, servikal spondiloz ve disk herniasyonu gibi servikal omurga sorunlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Anterior servikal diskektomi ve füzyon (ACDF), servikal disk herniasyonları tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi prosedürdür. Bu prosedür, semptomatik hastalarda ağrıyı hafifletmeye ve nörolojik sorunları düzeltmeye yardımcı olabilir. ACDF endikasyonları arasında en sık karşılaşılan sebepler arasında servikal disk herniasyonu, dejeneratif disk hastalığı, servikal spondilotik miyelopati, travmatik instabilite, foraminal stenoz yer almaktadır. ACDF, nöral elemanlara herhangi bir manipülasyon yapmadan santral ve iki taraflı foraminal dekompresyon sağlayabilir. Aynı zamanda disk alanı yüksekliği restorasyonu yoluyla dolaylı dekompresyon sağlar ve füzyonla omurga segmentinin hareketini sınırlayarak osteofitlerin gerilemesine ve kök basısının azalmasına yardımcı olur.

Makale, cerrahi prosedürün cilt ve yüzey anatomisini ayrıntılı olarak açıklar. Cilt insizyonunun nasıl yapılması gerektiği ve kasların nasıl açılacağı gibi detaylar incelenir. Ayrıca vertebral arterler ve diğer vasküler yapılar hakkında uyarılar ve dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler sunar.

Anahtar Kelimeler : Anterior servikal diskektomi, Servikal disk hernisi, Cerrahi anatomi